Foilsurffaus on tulossa jäädäkseen

Foilsurffauksesta on kehittymässä Suomi-surffin pelastaja. Miksikö? No, jatkossa purjelautailu onnistuu noin 2 m² pienemmillä purjeilla kuin tähän mennessä.

Kesäaikaan Suomen ilmastossa esiintyy  ylivoimaisesti eniten heikkoja ja kohtalaisia tuulia. Voidaan olettaa, että jatkossa Foilin avulla surffituulia riittää Suomessa keskimäärin yli joka toiselle päivälle! Parasta kuitenkin lienee se, että tästä eteenpäin kevyille tuulille riittävät  ns. wave-purjeet eikä välttämättä enää tarvita lainkaan suuria, kalliita, painavia, kömpelöitä  ja tilaa vieviä ”kisapurjeita”.

Aktiiviharrastaja voi siis entistä varmemmin nauttia purjelautailun vauhdikkuudesta ja äänettömästä voimasta, vaikka lajiin ei enää tarvitse varustautua yhtä suurella määrällä hankalasti kuljetettavaa ja  säilytettävää välinearsenaalia.

Luvassa on myös jotain aivan uutta. Jotain, mitä on vaikea kuvailla pelkin sanoin – Se liittyy liitämiseen, kääntymiseen ilman yksikäsitteistä suuntaa ja  vielä purjelautailuakin äänettömämpään luonnonvoimien tuntuntumaan – Se pitää kokea itse!

Tämän lähemmäksi lentämistä on todennäköisesti mahdotonta päästä?

Tässä esimerkkiä pikkupurjeella surffamisesta kevyessä tuulessa ja vähän reippamassakin kelissä. Kuskina Philippe Caneri ja lähteenä Horue Movie

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com