Heikkoja tuulia pitkäksi aikaa

Meteorologi suosittelee – Omega ja maalaussää

Sori surffarit, aallot on nyt Suomesta peruttu viikoiksi ellei jopa kuukausiksi! Jo pitkään ennusteissa näkynyt korkeapaine näyttää yhä toteutuvan ja vahvistuvan juuri Pohjolan ylle. Kyseessä on siis lomalaisten monta vuotta odottama kesäkorkeapaine, Omega. Omegan muotoinen virtauskenttä on nähtävissä yläilmakehässä.  Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin tätä kestää nyt kauan!

Kartassa nähtävissä suihkuvirtaukset
Omega – korkeapaine on nähtävissä yläilmakehän virtauskentässä. Tässä nähdään suihkuvirtaukset. Klikkamalla karttaa pääset tuoreimpaan ennusteeseen.

Ehkä suomme tämän lomalaisten riemuksi, vaikka taitaa moni olla varannut hengähdystaukonsa tänä vuonna heinä-elokuun taitteeseen. Sen mitä loppusuvena säässä tapahtuu tuskin tietää Omega itsekään. Sään perusteella ei oikeastaan kannata suuria suunnitelmia etukäteen tehdä, vaan ottaa tyytyväisenä vastaan, mitä annetaan. Nyt annetaan poutaa ja oikeat tuulet ovat jäämässä harvojen iltapäiväpuuskien puhalluksiksi.

Sää on aina uusi mahdollisuus

Itse suivaannuin säästä sen verran, että aaltolaudat on säilötty entistä syvemmälle tallien syvyyksiin ja esiin on otettu sudit ja pensselit. Niillä käydään nyt taistoon Omegaa vastaan ja alkaa pitkään siirretty talon maalaus. Suosittelen ajankohtaa lämpimästi muillekin maalausta tai vastaavia poutakelejä vaativia urakoita aikoville. Tähän aikaan vuodesta sää on muutenkin kuivimmillaan, kastepiste on alhaisimmillaan ja aurinko porottaa heinäkuun teholla, vaikkei ehkä tämän hetken säällä vielä ihan uskoisi.  Nyt on hyvä aika käydä hankkimassa se oikea väri ja kylän hienoimmat haalarit ja reteimmät rensselit.

Omegalla hitaampikin maalari onnistuu

Osaan jo kuvitella kuinka moni teistä salaa mielessään tuomitsee keski-iän ylittäneen, reilusti ylipainoisen säätieteilijän touhut tärisevillä tikkailla ja taittuvilla telineillä. Ihan ammattilaisen elkein tässä hommaan lähdetään. On meinaan kokemusta alalta nuoruudesta ja jopa ihan omasta urakkakeikasta!  Lähes koko kesän uurastuksesta aamuseitsemästä iltayhteentoista tuli keskituntipalkaksi 5 markkaa 50 penniä (nuoremmille tiedoksi, että se on vähän alle 1 euron).  Yhden keikan jälkeen muuttui urasuunnitelmat, mutta vankka alan kokemus jäi ja sillä telaan nyt tartutaan. Sään puolesta aikaa on, vaikkei ehkä enää homma yhtä ripeästi sujuisikaan.  Vinkki: Varo suoraa auringonpaistetta, pensseli voi jämähtää seinään kiinni?

Surffilaudoille käyttöä

ja lohdutukseksi surun sortamille surffareille voin kaiken oheistoiminnan lisäksi suositella foilia. Saat sen edullisesti täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com