Ale!

Severne Blade 2016 wave-purje 3,7

750,00  450,00 

Tämä viisilattainen wave-purje on täydellinen sekoitus voimaa ja käsiteltävyyttä. Purje on erittäin vakaa ja helposti ajettavissa jopa kahden normaalipurjeen käyttöalueella.

 

Tuotetunnus (SKU): 32-2-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Severne on australialainen purjevalmistaja, joka valmistaa purjeita äärimmäisen keveistä, mutta kestävistä materiaaleista. Severnen kuuluisin purjemalli on Blade. Sekä miesten että naisten 2017 aaltosurffauksen maailmanmestarit käyttivät Severne Blade-purjeita.

Severne Blade on monen mielestä se ainoa oikea wave-purje

Blade tuli markkinoille vuonna 2004 ja sen tavaramerkkejä olivat purjeen uskomaton imu aaltoratsastuksen ”bottom turn”:stä ”cut back”:iin eli aallon harjalta aallon pohjalle ja takaisin. Toinen tavaramerkki oli, että purje kesti kovenevaa tuulta paremmin kuin mikään muu vastaavan kokoinen purje.  Vuonna 2007 Bladen vetopistettä siirrettiin lisää kohti purjeen etu- ja alaosaa. Tällä saavutettiin uskomaton veto myös kevyempiin tuuliin ja purjeen käyttöalue kasvoi entisestään. Vielä tällä hetkelläkin vuoden 2007 Severne Blade on varteenotettava kilpailija monen purjevalmistajan viimeisimmille malleille!

Viime vuosina Bladea on kehitetty erityisesti kevyempien erikoismateriaalien ansiosta. Samalla on kuitenkin pidetty kiinni Bladen tavaramerkeistä ja markkinoiden suurimmasta mahdollisesta käyttöalueesta. Severnen wave-purjeet ovat tällä hetkellä markkinoiden kevyimmät sarjatuotantopurjeet.

Vaikka Blade on kehitetty aaltosurffausta silmällä pitäen, se toimii loistavasti kaikenlaisessa purjelautailussa mukaanlukien foilpurjelautailu eli windfoiling. Parhaimmillaan purje on merten plaanikeleillä ja pikkulauta-ajossa.

Miten valitset oikean purjekoon

Oikean purjekoon valitsemiseen vaikuttaa eniten surffajan paino. Jokaisella surffajalla on oma ideaalinen purjekoko, jolla on suurin käyttöalue. Purjeen hankinta kannattaa ehdottomasti aloittaa tästä ideaalikoosta. Ideaalikoolla ajetaan helposti jopa 80 % kaikista surffeista.

Karkeasti wave-purjeissa ja pikkulaudoissa koot menevät seuraavasti (merten tasaiset tuulet):

Surffaajan oma paino (kg):   100 +908070 | 60 –

Ideaalipurjeen koko  (m²):        5,3   |  5,0| 4,7 | 4,5 | 4,2 

Seuraava purje kannattaa valita siten, että se on noin  0,6 m² tätä ideaalikokoa pienempi. Sen jälkeen taas 0,6 m² edellistä pienempi tai jos surffaat paljon  saariston suojassa tai järvellä kannattaa valita 0,5 – 1,0 m² ideaalipurjetta isompi purje. Tämä on myös ideaalinen foilpurjekoko. Myrskypurjeena parhaiten toimi 1,0 -1,5  m² ideaalikokoa pienempi purje.

Eli kaikki Suomen tuulet on surffattavissa neljällä Blade-purjeella, mikäli käytössäsi on myös foili ja sille sopiva lauta.

”Itselläni  (100 + kg) pääpurje on 5,3 Blade (Pro) ja pikkulautakeleistä ajan sillä yli 80 %.  Kovemmilla keleillä  ja pikku myrskyillä käytän 4,7.  Kunnon myrskyissä käytän 4,2. Viimeisen 10 vuoden aikana olen Suomessa käyttänyt 4,2 vain kaksi kertaa. Voisi siis ajatella, että se on ollut jopa vähän turha hankinta, mutta toisaalta ilman 4,2:ta molemmat kerrat olisivat olleet henkinen katastrofi. Foilille käytössäni on Blade 6,2 ja sitä käytän myös wavelautani rajakeleissä eli 8-10 m/s” – Petri Takala

 

 

Lisätiedot

Koko

3,3, 3,7, 4,2, 4,7, 5,3, 5,7, 6,2

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.