Flight kevyen tuulen purje – Koko riki Starboard 2019 (tilapäisesti loppu)

1 399,00 1 489,00 

Tätä on odotettu! Suuren purjeen tehot ja pienen purjeen keveys samassa rikissä. Uudenlaista kevyen kelin purjetta on saatavana kahta eri kokoa. Koot ovat 5,6 ja 6,7 m2.  Isompi koko on heti saatavilla. Pienempi koko on toistaiseksi tilaustuote.

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): 32-2 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Kuvaus

Haluaisitko nauttia Suomen suvesta ja keveistä kesätuulista ilman isompia kamasulkeisia?  Oletko kyllästynyt kantamaan rannalle toinen toistaan suurempia ja raskaampia purjehdusvälineitä? Starboard on tuonut tähän yksinkertaisen ratkaisun. Uudentyyppinen purje rikeineen on saanut nimekseen: Flight. Fligth on suunniteltu foilaukseen, mutta purjetta voi lämpimästi suositella myös perinteiseen purjelautailuun.  Aikaisemmin juuri kevyissä tuulissa tarvittiin kaikkein isoimmat, painavimmat ja kalleimmat välineet. Jatkossa yksi purje kattaa kaikki kevyet tuulet ja mikä parasta, purje on suhteellisen pieni, erittäin kevyt ja lisäksi vielä edullinen!

Flight myös purjelautaan
Isompi Flight-riki toimii kevyentuulen rikinä myös perinteisessä purjelautailussa

Flight – enemmän voimaa neliömetriä kohden

Flightissa on normaalia syvempi profiili. Voimakkaan profiilinsa ansiosta purje pystyy tuottamaan huomattavasti enemmän vetoa kevyissä tuulissa. Rikissä on myös leveämpi puomi, joka takaa täyden hyödyn Flightin voimakkaasta profiilista. Purje on suunniteltu erityisesti kevyen kelin mahdollisimman leppoisaa ja leikkisää foilausta silmällä pitäen,  mutta purjetta voi lämpimästi suositella myös perinteiseen purjelautailuun.

Flightin voiman takaa huomattavan syvä ja voimakas profiili ja siitä kaiken hyödyn salliva normaalia leveämpi puomi.

Flight – kepeyttä nautiskeluun

Purjelaudoilla on jo vuosien ajan totuttu ajamaan huomattavan ylirikatuilla isoilla purjeilla, jolloin myös puomi on isompi, masto pidempi sekä purje kookkaampi. Ylirikattujen rikin osien pitää olla myös suhteessa kestävämpiä. Kaikki tämä lisää välineiden painoa. Flightin ideologia on päinvastainen. Purje on suunniteltu toimimaan nimenomaan vähän alirikattuna.  Näin  kaikki voi olla pienempää ja kevyempää.  Samalla voidaan myös luopua lisää painoa tuovista rakenteista kuten campereistä ja ylimäärisistä latoista. Mastonakin vodaan käyttää suhteessa kestävämpää ja kevyempää RDM- mallia, joka on tullut tutuksi aaltosurffauksen puolelta.  Kaiken tämän lisäksi purje on valmistettu erityisen keveistä materiaaleista ja näin voidaan taata laiskoihin kesäkeleihin poikkeuksellista keveyttä.  Rikin alhainen paino lisää huomattavasti purjeen käsiteltävyyttä ja käyttömukavuutta.  Samalla purjeesta saadaan helposti kaikki mahdollinen energian käyttöön eikä voimaa huku turhaan suuriin rakenteisiin.

Flight - ultra kevyet materiaalit
Rikin pienen koon lisäksi Flightin materiaaleissa on käytetty keveimpiä mahdollisia materiaaleja. Lopputuloksena paino on pystytty tiputtamaan lähes puoleen normaaleihin kevyentuulen välineihin verrattuna.

Flight – kokonaisuus

Flight-riki on valmistettu kokonaisuutena erityisesti keveyttä, suurta tehoa ja pientä kokoa silmällä pitäen. Riki on kehitetty nautinnolisen foilauksen ykkösvaihtoehdoksi ja Flight 6,7:lla on mahdollista lentää jo alle 5 m/s tuulissa! Purjetta voi myös suositella purjelautailuun kevyissä kesäkeleissä.

Flight rikin osat
Flight-riki sisältää kevyen purjeen ja ultrakevyen 90 % hiilikuitumaston. Pakettiin kuuluu myös leveä foil-puomi, jotta kevyestä tuulesta saadaan kaikki mahdollinen voima käyttöön. Lisäksi riki sisältää 2-in-1 mastonjalan, jota voit käyttää niin ohuemmissa RDM mastoissa kuin perinteisemissä paksuissa SDM mastoissakin.

Mitat:

Koko 6,7:    Masto: 456-460 cm ( suositus masto: 430), Puomi: 192-196cm Koko 5,6:    Masto: 426-430 cm ( suositus masto: 400), Puomi: 172-176 cm

– The Flight Boom –
– The Flight Mast –
– R+SDM Extension –

Lisätiedot

koko

5,6, 6,7

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.